Afspraken over risico Stoffen en meelstof

Brancheafspraken

Beoordeling

Om de blootstelling aan stoffen in kaart te brengen, zijn de volgende brancheafspraken gemaakt:

  • Alle bedrijven in de bakkerijen en zoetwarenindustrie stellen een stofbeheersingsplan op, dat zij elke vier jaar moeten actualiseren (zie Blijmetstofvrij.nl).
  • De werkgever inventariseert met welke, voor de gezondheid schadelijke stoffen de medewerkers werken. Hij besteedt hierbij speciale aandacht aan mogelijk allergene stoffen. Het is noodzakelijk dat een inschatting van de mate van blootstelling wordt gemaakt voor stoffen waar medewerkers aan kunnen worden blootgesteld. Als er door de overheid of sector geen grenswaarden zijn vastgesteld, moet de werkgever voor stoffen die hij gebruikt in het proces zelf onderbouwde grenswaarden bepalen.
  • De werkgever inventariseert op welke plaatsen op- en/of overslag van stof tot stofexplosies kan leiden.
Printen
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.